Wat is cryotherapie

Zonder moeite vet verliezen. Hoe? Cryotherapie!

Er is steeds meer bekend over cryotherapie. Kortweg kun je stellen dat deze therapie je helpt vet te verliezen door het vet te bevriezen. Dat klopt in zekere zin ook, maar de techniek werkt natuurlijk wel subtieler dan in een ijsbad gaan liggen en hopen dat je er slanker uitstapt.

Hoe precies? Om dat uit te leggen, moeten we bij het begin beginnen.

De ontdekking van cryotherapie

In universitaire ziekenhuizen wordt veel onderzoek gedaan naar allerlei verschijnselen en hun oorzaken. Op een gegeven moment ontstonden er geruchten dat artsen een interessante ontdekking hadden gedaan.  Zo zouden kinderen die veel ijsklontjes eten, vetafbraak in de wangen ervaren. Wat er waar is van deze geruchten, moeten we in het midden houden.

Maar wél is er nadien veel onderzoek gestart naar het effect van kou op vet.  Het bleek namelijk dat vetcellen slechter tegen kou kunnen dan andere lichaamscellen. Deze ontdekking was het begin van ‘cryolipolise’. 

strakke buik, billen of benen

Kennismaking: €120 voor €60,-

kom langs voor een kennismakingsbehandeling

In 30 min slanker

Zonder risico's en gevaren

In 2010 werd de techniek voor het eerst goedgekeurd. Toen werd het vooral gebruikt om vlekjes op de huid te verwijderen, maar kort daarna ook om vet te doen afbreken. Dat gebeurde met behulp van een ‘coolpad’. Men zag het toen al als alternatief voor de ingrijpende liposuctiebehandeling. Wel vetverlies, maar niet onder het mes. Dat betekende ook dat er nu een manier was om een slankere contour te krijgen zónder de risico’s en gevaren die met een medische ingreep gepaard gaan.

Geavanceerde behandeling

Inmiddels is de behandeling een stuk geavanceerder dan de coolpad die als eerst werd gebruikt. De nieuwste techniek op het gebied van cryotherapie is de Cryo21. De Cryo21 werkt met een kop van 0 tot -10 graden. De temperatuur van de huid gaat hiermee in razend tempo van 34 graden naar ongeveer 4 tot 6 graden. Dit veroorzaakt, zonder dat het op de huid pijnlijk aanvoelt, een ‘thermische schok’ voor de vetcellen, doordat deze heel snel afkoelen. 

Vetcellen keren niet meer terug

Ze keren niet meer terug

Dit proces van snelle verkoeling zorgt ervoor dat de vetcellen kristalliseren en afbreken. Vervolgens worden ze door het lichaam afgevoerd. Aangezien cryotherapie ervoor zorgt dat vetcellen door het lichaam zelf worden vernietigd, keren deze cellen ook niet meer terug. Wees je er wel van bewust dat de behandeling niet voorkomt dat je weer kunt aankomen. Wanneer je meer energie tot je neemt dan je gebruikt, zal dit vet worden opgeslagen in vetcellen op een andere plek.

Veelgestelde vraagen

Zijn er bijwerkingen? Nee, er zijn geen bijwerkingen.

Bijna iedereen kan de behandeling ondergaan.

Goed in je vel met cryo21
Cryo kuur-medium

Zijn er risico's?

Uit onderzoek blijkt dat cryotherapie een veilige methode is om vet te verliezen. Dat komt mede doordat de behandeling uitgevoerd wordt met een non-invasieve kop. Dat betekent dat de kop niet ín de huid komt, maar eroverheen bewogen wordt. De mate van complicaties of bijwerkingen zijn dan ook niet te vergelijken met invasievere procedures zoals liposuctie.

Is cryotherapie pijnlijk? 

Een behandeling met de Cryo21 is niet pijnlijk. De meeste mensen voelen niets van de behandeling, en kunnen de tijd gebruiken om even heerlijk te ontspannen.

De voordelen op een rij:

  • direct resultaat 
  • de methode is veilig en pijnloos
  • het is een niet-invasieve techniek
  • de hoeveelheid vetcellen in het behandelingsgebied verlaagt tot 25%
  • nauwelijks tot geen hersteltijd
  • de huid, weefsels en spieren worden verstevigd
  • de vetcellen keren na afbraak niet meer terug

 

Volg ons

Blijf op de hoogte en mis nooit meer iets